Frank Zappa "One Size Fits All"

By Timo J. Säippä

Musa, August 1975


FRANK ZAPPA
One Size Fits All

Warner Bros DS 2216

Zappa vihjaa levykannessa, että tämä on vain pelkkä välityö seuraavaa LP:tä odoteltaessa, ja levyn kuunneltuani oli pakko uskoa. Päätoimittajani vihjaisi, että tämä on hauska levy, ja saman kuuntelun perusteella totesin, että toiset kuulevat paljon sellaista, mihin toisten kuuloalue ei yllä ....

Tämä on Z:n (siis tseta niinkuin Zappa, ei Zorro) noin kahdeskymmenes ja viidenneksitoista paras pitkäsoittolevy. Overnite Sensationia or seurannut lievähkö alamäki on väsähtäminen tältä levyltä on turha hakea mitään Camarillo Brillon tapaista neronleimausta. One Size Fits All on jälleen kerran eräänlaista yleisvittuilua samanhenkisille. Eric Von Dänekeniin uskovat saivat osansa kappaleella Inca Roads. 'Oliko siinnä peräti moottori, vai oliko se jotakin ERILAISTA?' Lentävästä sohvasta olisi Z voinut saada paremmankin laulun. No, meillä kaikilla on huonot hetkemme. Pystyt varmasti parempaan, Frank.

Levykansi on hyvä parodia ufoista ja astrologiasta. Ei tosin Thick As A Brickin veroinen. 'Divan divan, weisst du wer ich bin.' Arkistoidaan ja odotellaan sitä luvattua päätyötä.

TJS

Read by OCR software. If you spot errors, let me know afka (at) afka.net