Zappa kävi taas!

By TT

Suosikki, July 1988


Vanha kunnon Frank Zappa kävi huhtikuun lopussa Suomessa jo neljännen kerran ja valloitti suvereeniin tyyliinsä jäähallillisen kuulijoita. Zappa ja bändinsä Mothers of Prevention treenaavat jokaista konserttia varten oman ohjelmiston, ja Suomen-keikalla kuultu materiaali poikkesi huomattavasti siitä, mitä muulle Euroopalle tarjottiin.

– Suomalaisilla on outo maku: sellaiset levyni, jotka eivät muualla ole myyneet lainkaan, ovat Suomessa menestyneet parhaiten, kertoi Zappa.

Miehen Suomen-ohjelmaan kuului totuttuun tapaan atrian nauttiminen venäläisessä ravintolassa, mikä Zappa-sedän mielestä on kovasti eksoottista. Mies viihtyi Suomessa kolme päivää ja piti matalaa profiilia, ei pahemmin liikkunut kaupungilla vaan pysytteli hotellissaan.

Molemmat Zappan jälkeläiset, poika Dweezil ja tytär Moon Unit ovat ryhtyneet taiteilijauralle. Molemmat ovat esiintyneet elokuvissa, ja Dweezilillä on oma bändi. Moon on vakaasti päättänyt omistautua näyttelijäuralle – isän vastustuksesta huolimatta, sillä Frankin mielestä näytteleminen on turhan epävarma tapa leivän tienaamiseen.

Zappan keikka oli sellainen kuin sopi odottaakin, musiikillinen löytöretki, jazzin, klassisen, etnisen ja rockin hilpeän dynaaminen potpourri. Kaksi tuntia jännittäviä elämyksiä.

Read by OCR software. If you spot errors, let me know afka (at) afka.net